Adrian Newey: “We hebben echt geluk gehad, ik kreeg bijna een hartaanval”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-ontwerper Adrian Newey geeft toe dat Red Bull en Max Verstappen tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi ongelooflijk veel geluk gehad hebben. Net op het moment dat alles verloren leek kwam de safety car immers op de baan en die zorgde voor een spectaculair slot.

“Tijdens de ronden voorafgaand aan de safety car zag het er naar uit dat de wereldtitel uit onze handen zou glippen,” vertelde Newey tegenover ‘Sky Sports F1’.

Volgens Newey begin je op zo’n momenten terug te blikken op het seizoen en na te denken over hoe het anders had kunnen gaan. Onvermijdelijk werd daarbij ook teruggedacht aan de eerste ronde tijdens de Britse GP waarbij Hamilton Verstappen aantikte en de Nederlander zwaar crashte en heel wat kostbare punten verloren zag gaan.

“Onvermijdelijk begin je te denken aan wat er tijdens het jaar gebeurd is en wat je had kunnen doen om een andere uitslag van de titelstrijd te krijgen,” aldus Newey.

“Er waren enkele ongelukkige momenten met de crash in Copse in het bijzonder, ik vind het nog steeds ongelooflijk wat daar gebeurde.”

Terwijl hij terugblikte op het seizoen en wat er anders had kunnen gedaan worden om toch kampioen te worden kwam plots de safety car op de baan.

“En dan was er plots de safety car die op de baan kwam,” vertelt Newey. “In die zin hebben we ongelooflijk geluk gehad. Zonder de safety car hadden we absoluut niet kunnen winnen.”

“Maar als ik terugblik op het ganse seizoen, en ik ben uiteraard niet geheel neutraal, vind ik dat Max op basis van het volledige seizoen absoluut de titel verdient.”

Newey heeft een enorm lange staat van dienst in de Formule 1 en heeft dus ook al veel meegemaakt maar de ongelooflijke ontknoping van een week geleden in Abu Dhabi bezorgde hem bijna een hartaanval.

“Ik ben waarschijnlijk nog nooit zo dicht bij een hartaanval gekomen, ik verloor bijna het bewustzijn,” blikt Newey terug op de knotsgekke laatste ronde.

“Ik heb nog spannende ontknopingen gekend tijdens de laatste race maar nooit in de laatste ronde. Het was ongelooflijk, echt ongelooflijk.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022