Max Verstappen: “Na Abu Dhabi was Zandvoort de race dat ik het meest onder druk stond”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft in een gesprek met David Coulthard voor sponsor ‘Carnext.com’ toegegeven dat, ondanks dat het bijna niet merkbaar was, de GP van Nederland veel druk met zich meebracht. 

De manier waarop Max Verstappen zijn eerste wereldtitel behaalde was buitengewoon spannend en dat vindt hij mooi. Maar voor Verstappen hoeft het zo niet elk jaar te zijn want dan zou hij het niet lang volhouden vertelt hij aan Coulthard.

De seizoensfinale in Abu Dhabi bracht natuurlijk de nodige druk met zich mee maar Verstappen laat weten dat ook de GP van Nederland dat deed. Nochtans was het niet echt te merken want Verstappen kreeg niets dan lof voor de manier waarop hij met druk omging tijdens zijn thuisrace.

“Na de laatste race was dat de race waar dat ik het meest druk voelde,” aldus Verstappen. “Iedereen verwachtte dat ik daar zou winnen. De fans dachten ‘Max komt hier en gaat winnen maar we zaten in een intense strijd en onze prestaties waren een beetje wisselvallig. Ik wilde dat dit weekend perfect zou zijn en dat was het ook bijna.”

“Het had niet beter kunnen verlopen met de pole en de overwinning. Tijdens de race werd het me vooral op strategisch vlak moeilijk gemaakt, Mercedes speelde het spel met twee wagens. Toch zijn we erin geslaagd om te winnen en dat gaf een geweldig gevoel maar tegelijkertijd voelde het ook als een opluchting toen ik over de finish reed.”

Een ander memorabel moment is zijn overwinning tijdens de GP van Monaco dit jaar want het heeft in het prinsdom niet altijd op rolletjes gelopen voor de kersverse wereldkampioen. Afgelopen seizoen viel echter alles in zijn plooi en behaalde hij zijn langverwachte overwinning in de straten van Monaco.

Verstappen liet ook weten dat hij opgelucht was toen hij over de finish reed in Monaco omdat het smalle stratencircuit elke ronde honderd procent concentratie vergt van de rijder, er is geen ruimte voor ook maar het kleinste foutje. Dat maakt van de GP van Monaco dan ook zo’n uitdagende race.

Als Coulthard vader Jos Verstappen vraagt naar zijn ervaringen in Monaco antwoordt hij met een kwinkslag: “Tot dit jaar was Monaco niet vriendelijk voor onze familie.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022