“Mercedes verdient meer respect voor haar achtste F1-titel op rij”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens voormalig FIA-voorzitter Jean Todt verdient Mercedes meer respect voor haar achtste wereldtitel op rij dan dat het nu krijgt. De controverse rondom de laatste race en het protest van Mercedes doen duidelijk afbreuk aan de erkenning die Mercedes krijgt, iets dat volgens Todt niet zou moeten.

“Ik denk dat we vanavond vooral moeten vieren in plaats van enige vorm van controverse te hebben,” vertelde Jean Todt toen hij diverse vragen van de media beantwoordde naar aanleiding van het prijzengala van de FIA eerder deze week. “Zoiets heeft geen zin, waarom zou het?”

“Ik vind het jammer voor Mercedes. Ze horen meer erkenning te krijgen, ze worden voor de achtste keer op rij wereldkampioen bij de constructeurs, dat is uniek.”

Todt vindt tegelijkertijd echter ook dat Max Verstappen er een geweldig seizoen heeft opzitten en dat hij een meer dan verdiende winnaar is.

“Hij krijgt wat hij verdient, hij beleefde een geweldig seizoen. Het klopt dat hij geluk had tijdens de laatste ronde in Abu Dhabi, maar je moet naar het volledige seizoen kijken.”

“Kende hij geluk in Silverstone? Had hij geluk in Azerbeidzjan? In Boedapest? Absoluut niet!”

“Uiteindelijk, aan het einde van de dag, en aan het einde van het seizoen en met hetzelfde aantal punten richting de laatste race, kan je iets anders verwachten. Maar om het met Max zijn woorden te zeggen, ‘Het is wat het is’.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022