Adrian Sutil kende goede kwalificatie + INTERVIEW F1journaal!

Adrian Sutil start de Belgische Grand Prix vanaf de achtste plaats. Daarmee is de Duitser niet ontevreden, al wil hij natuurlijk altijd meer.
De rijder van Force India was in de tweede sessie het Mercedes GP-duo te snel af en verschafte zichzelf daarmee voor het eerst in vijf races toegang tot de beslissende sessie. Daarin begon het halverwege weer te regenen.

Sutil is tevreden met de uitkomst van de kwalificatie. “Ik heb nu al zin in de race, want volgens mij wordt het hartstikke spannend. Ik ben tevreden over mijn snelste ronde, maar misschien was het fijner geweest iets eerder naar buiten te gaan”, vertelt hij Motorsport-Total.com.

“Het liefst had ik nog een tweede vliegende ronde gereden – ook omdat die meestal beter is – maar daar kwam het door de druppels niet meer van. Hoewel ik mijn tweede poging moest afbreken, ben ik nog steeds blij met mijn kwalificatie.”

Ondanks zijn goede prestatie denkt de Duitser dat hij over geluk niet had te klagen. “Het moet altijd een beetje meezitten op dit soort dagen. Wie niet op de juiste momenten buiten is, kan het schudden. Gelukkig start ik als achtste, maar zoals bekend: op Spa-Francorchamps is inhalen absoluut niet onmogelijk.”

image

F1journaal sprak Adrian Sutil net voor dit weekend, en dit is wat hij ons kon vertellen:

F1journaal: Buiten de positie van rijder of teambaas, welke positie benijdt je het meest binnen de Formule 1?

Het enige wat ik wil is F1-rijder zijn, ik ben op niemand jaloers.

Hoe was de zomerstop van vier weken voor je? Ben je op vakantie geweest of heb je dingen gedaan waar je eerder nog geen tijd voor had?

Ik had verschillende PR-opdrachten, en moest naar Indië en Keulen gaan en had een fitness-week in de bergen. En ik had wel enkele dagen vrij, waar ik me goed geamuseerd heb.

Op dit moment is Force India verwikkeld in een juridisch conflict met Aerolab. Heb je schrik dat het team voor inbeslagnames tijdens de Italiaanse Grand Prix moet vrezen?

Hier interesseer ik me niet in. Ik doe mijn job en dat is om zo snel mogelijk te rijden gedurende het weekend en om zo goed mogelijk samen te werken met het team. Ik vertrouw op mijn team dat alles Ook is.

Het ziet er niet meteen naar uit dat Force India de prestatie van vorig jaar kan herhalen. Wat zou een bevredigend resultaat voor je zijn in Spa-Francorchamps?

We zullen zien wat mogelijk is. Voor de kwalificatie of de race gedaan is kan niemand wat zeggen. Ik ben er wel van overtuigd dat onze wagen erg goed werkt en we de mogelijkheid hebben een succesvol weekend af te ronden.

Buiten Spa-Francorchamps, chocalade, Brusselse Wafels en bier, wat vind je het leukst aan België?

Ik ken eigenlijk niet zoveel buiten het circuit, maar ik vind Spa (de stad) wel erg leuk. Dit is mijn favoriete circuit en er zijn altijd veel fans, wat ik ook super vind.

Denk je dat het circuit van Spa-Francorchamps een grote kans heeft om van de kalender te verdwijnen? Leeft dat idee onder de F1-rijders?

Hopelijk niet, ik zou de race erg missen. Ik hield er al van tijdens mijn F3-tijden, en ik haalde hier mijn eerste pole en mijn eerste overwinning, in de F3 tegen Lewis Hamilton.

Heb je een persoonlijke boodschap voor de Belgische fans en diegenen die naar de Belgische Grand Prix komen?

Geniet van de race, er zijn zoveel teams en rijders die dit seizoen voor de overwinning kunnen strijden. Het zal een fantastisch weekend worden en misschien helpt het weer wel om nog meer plezier te hebben…

Bedankt Adrian, proficiat met je top-tien kwalificatie en veel succes in de race!

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021