Adrian Sutil wil meer en beter

Adrian Sutil ziet zo stilaan tegen het einde van zijn overeenkomst met Force India aan. De 26-jarige Duitser is dit seizoen aan zijn vierde jaar bezig bij Force India, het team van Vijay Mallya dat eerst onder de naam Spyker door het leven ging. In 2010 wil Sutil meer en daarom vertelde hij onlangs dat het niet zeker is dat hij zijn overeenkomst zal verlengen.
“Ik heb dezelfde doelstelling als de meeste andere rijders en ik wil dus ook races winnen. Het maakt voor mij niet uit met welk team maar ik wil winnen. Force India heeft helemaal geen slecht werk geleverd en we zullen nu zien wat de toekomst ons brengt”, zo vertelde Adrian Sutil.

Wat de budgetbeperking voor 2010 betreft maakt het voor Sutil allemaal niet echt veel uit. De Duitser is van mening dat het team van Vijay Mallya iemand als Ross Brawn of Adrian Newey nodig heeft om overwinningen te behalen. Geld gaat volgens Sutil niet boven kennis, hoewel het jaarlijkse salaris van Newey aanzienlijk hoger zal liggen dan de prijs van een woonhuis.

“De budgetbeperking is volgens mij niet ons probleem. Ik denk dat dit team gewoon iemand nodig heeft als Adrian Newey, iemand met veel kennis. Het draait niet enkel om het geld maar vooral om het pakket van de wagen. We missen misschien gewoon een superbrein om ons beter materiaal te bezorgen”, aldus de 26-jarige Duitser.

Tot slot vertellen we u er nog even bij dat Force India vanaf komende maand ook gebruik zal gaan maken van KERS. Het systeem zal, net als de motor, door Mercedes worden geleverd om vervolgens Sutil van een boost te voorzien tijdens races. Volgens Sutil moet het systeem dan wel werken en dat zou bij de meeste teams nog steeds niet helemaal het geval zijn.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023