Kubica is zeer ontevreden over de werking bij BMW

BMW Sauber-rijder Robert Kubica is erg ontevreden over zijn gemiste kans om mogelijk in 2008 mee te strijden voor de wereldtitel.
De Poolse rijder kon in 2008 gedurende lange tijd strijden met toppers als Ferrari en McLaren maar werd later op achtervolgen aangewezen omdat men zich bij BMW op het seizoen 2009 wilde concentreren.

“Als rijder weet je nooit wat het volgende seizoen zal brengen en daarom was ik destijds ontevreden. We wisten het toen zo goed te doen maar het team wilde plots alle aandacht op de nieuwe wagen focussen. Het team doet alles stap per stap om ervoor te zorgen dat de plannen niet mislukken. Ik denk dat men soms ook eens van een plan moet kunnen afwijken”, zo vertelde Kubica onlangs aan de pers.

Kubica had het in 2008 duidelijk moeilijk met de keuze van BMW Sauber en daarom vielen er niet veel later enkele woorden tussen hem en teambaas Mario Theissen. Ook dit seizoen is Kubica ontevreden want volgens de Pool is hun voorsprong op McLaren helemaal verdwenen is.

“Toen ik de kans kreeg om F1 te rijden had ik het aanbod gerust kunnen weigeren. Ik had kunnen zeggen dat de F1 nog te vroeg was voor me en dat ik nog een jaartje wilde wachten. Ik heb toen besloten mijn kans te grijpen omdat anders iemand anders het wel in mijn plaats zou doen.”

“Als ik nu zie op welke manier we onze voorsprong verliezen op de andere teams, dan blijf ik nog steeds ontevreden. McLaren had het helemaal niet zo goed voor mekaar als ons maar nu de dubbeldek diffusers zijn toegestaan zijn ze plots weer beter. Het ziet er gewoon naar uit dat de anderen sneller en beter ontwikkelen dan wij”, aldus Robert Kubica.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023