Advies voor Max Verstappen: “Ga naar Mercedes, Ford gaat het niet waarmaken!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot Robert Doornbos moet Max Verstappen goed nadenken over zijn toekomst. Vanaf 2026 zal Red Bull op motorisch vlak immers samenwerken met Ford in de plaats van Honda. Doornbos is van mening dat Verstappen beter voor Mercedes kan kiezen.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft al laten uitschijnen dat hij graag Max Verstappen in één van de Mercedes F1-bolides zou zien rijden. Verstappen ligt momenteel nog tot 2028 onder contract bij Red Bull maar bij Mercedes zijn ze voor 2025 op zoek naar een andere rijder voor Lewis Hamilton.

Ondanks de geruchten dat Toto Wolff zou proberen om Max Verstappen naar Mercedes te laten overstappen lijkt Verstappen vast te houden aan zijn toekomst bij Red Bull maar daar zou Verstappen volgens zijn landgenoot Robert Doornbos best eens twee keer over nadenken.

Volgens Doornbos zal Red Bull vanaf 2026, wanneer er ingrijpende wijzigingen op het vlak van het technisch reglement ingaan, niet meer het beste team om voor te racen zijn. Vanaf dan zal Red Bull beroep doen op Ford-motoren en dat is volgens Doornbos niet de juiste keuze voor Verstappen.

“Ford gaat het niet waarmaken. Zoals het er nu naar uitziet hebben ze niet genoeg vermogen,” aldus Doornbos bij ‘Ziggo Sport’. Doornbos vindt dat Mercedes een veel betere keuze is voor Verstappen.

“Zij hebben als fabrikant een streepje voor ten opzichte van een privateer. Het team heeft dan wel een budgetcap, maar Daimler mag zoveel miljoenen in die modellen en motoren pompen als ze willen. Je wil dan bij een fabrieksteam zitten. Je kan denken: met Ford wordt het top. Nee, dat weet je niet.”

Bij Mercedes hoopt Toto Wolff ongetwijfeld dat de onrust bij Red Bull omwille van ‘de zaak Christian Horner’ aanhoudt en de resultaten negatief beïnvloedt. Dat is voor Mercedes de beste kans om Verstappen aan te trekken want in de drievoudig wereldkampioen zijn contract zijn verschillende exit-clausules opgenomen.