Red Bull: “We verwachten in China een hevige strijd met Ferrari”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Bij Red Bull Racing verwachten ze dat Ferrari tijdens het volgende raceweekend in China wel eens opnieuw een grote uitdager kan zijn. Teambaas Christian Horner en en Helmut Marko verwachten alvast een hevige strijd met Ferrari.

In Australië wist Ferrari te winnen en ook in Japan presteerde Ferrari sterk, al kon het daar niet echt een bedreiging vormen voor de overwinning. Het volgende raceweekend vindt plaats op het Shanghai International Circuit in China, waar voor het eerst sinds de pandemie met het coronavirus met F1-bolides zal geracet worden.

Daarnaast zal het ook de eerste keer zijn dat er met de nieuwe generatie F1-bolides op het circuit wordt gereden, dus de teams kunnen geen beroep doen op recente data. En om het allemaal nog wat uitdagender te maken is de GP van China een raceweekend met sprintformat zodat er slechts één oefensessie is. Bij Red Bull verwachten ze dat Ferrari in China erg sterk zal zijn, zeker na wat ze in Australië getoond hebben.

“Ferrari was op dat circuit zeker en vast competitief, ” vertelt Horner over Australië, die er ook aan toevoegde dat Ferrari indrukwekkend presteerde op het circuit van Suzuka in Japan. “Er is ook een sprintrace in China, de eerste van het jaar, dus dat vormt een bijkomende uitdaging. Er vallen heel wat punten te behalen, het zal interessant zijn om te zien hoe het verloopt.”

Ook Helmut Marko is op zijn hoede voor Ferrari en voor eventuele problemen in het eigen team.

“Ik hoop dat we geen verrassingen krijgen zoals in Melbourne,” aldus Marko tegenover ‘Sky Sports F1’. “Daar was het asfalt erg agressief. We zaten volledig fout met de bandenslijtage, wat normaal één van onze sterke punten is.”