“Afgelopen raceweekend heeft de ogen van Mercedes geopend”

Mercedes-rijder Valtteri Bottas is van mening dat het voorbije raceweekend de ogen bij het Mercedes F1 team heeft geopend.


Bottas slaagde er zondag net niet in om de GP van Bahrein te winnen. Dat de Fin in zijn Mercedes aanspraak maakte op de overwinning was vooral toe te schrijven aan het feit dat Ferrari na het pitstopincident met Kimi Raikkonen plots haar strategie moest aanpassen. Ferrari moest proberen om Sebastian Vettel na slechts één pitstop met het gebruikt setje zachte banden aan de finish te krijgen.

De banden van Sebastian Vettel waren tegen het einde van de race dan ook enorm versleten. Het was dan ook oorspronkelijk niet de bedoeling dat Vettel zoveel rondjes op de zachte band zou rijden. Desondanks slaagde Mercedes er niet in om met Bottas de overwinning af te snoepen.

Daags voordien moest Mercedes ook al een mentale opdoffer incasseren. Hamilton en Bottas kwamen niet eens in de buurt van de tijd van de polepositie, dit nadat ook de rest van het raceweekend niet top was verlopen.

“Ik denk dat dit weekend ons echt de ogen heeft geopend en aangetoond heeft hoeveel werk we nog met deze wagen hebben,” blikt Bottas terug op het voorbije raceweekend.

“Onder bepaalde omstandigheden is hij echt zeer snel maar zoals tijdens de kwalificatie, dan zie je dat de wagen ook zwakke punten heeft, dat zagen we zelfs tijdens de race.”

“Het was een belangrijk raceweekend. We moeten er voor zorgen dat we de negatieve punten van de wagen blijven verbeteren, zeker in vergelijking met Ferrari,” besloot Bottas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023