Marko: “Gasly is meer man geworden door zijn vierde plaats”

Red Bull-talentenjager Helmut Marko vindt dat Pierre Gasly “meer man” geworden is door zijn vierde plaats tijdens de GP van Bahrein.


Pierre Gasly schonk in zijn zevende F1-race de nieuwe combinatie Toro Rosso-Honda de eerste punten met een vierde plaats. Na een teleurstellend openingsweekend in Melbourne was dit een opsteker voor de formatie uit Faenza en het beste resultaat voor partner Honda sinds hun terugkeer in de sport in 2015.

Dr. Helmut Marko kan niet anders dan tevreden zijn met dat resultaat maar moet tegelijkertijd toch ook toegeven dat het gedeeltelijk als een verrassing kwam.

“Het heeft hem meer man gemaakt,” aldus Marko. “Die vierde plaats is zijn beloning, we hebben een heel goed bonussysteem voor onze rijders. Daar zal hij heel tevreden mee zijn.”

“Ik had die vierde plaats nu nog niet verwacht maar het is een positieve evolutie. Het was de bedoeling om het middenveld uit te dagen met deze motor. Ergens in de eerste helft van het seizoen maar nog niet hier.”

Toro Rosso-teambaas Franz Tost had het over een foutloze race van Gasly.

“Pierre heeft het ongelooflijk goed gedaan,” aldus Tost. “Tijdens de kwalificaties had hij het ook al goed voor mekaar.”

“Vandaag had hij ook een goede start. Fantastisch hoe hij vanaf het begin met Magnussen in gevecht was om zijn plaats te verdedigen en hij is er ook in geslaagd door een foutloze race te rijden. Hij heeft het heel goed gedaan.”

Op de vraag of Tost verrast was door de prestatie van zijn poulain antwoordt de Oostenrijker: “Anders was hij geen Red Bull-junior en zou hij niet bij Toro Rosso zitten, ik had het dus wel verwacht.”

Gasly zelf had het over een emotionele race: “Het was een geweldig gevoel om dit tot een goed einde te brengen omdat het zoveel energie en concentratie vergt. Het is mentaal uitputtend want je moet alles in de gaten houden, de banden, de brandstof, de batterij, het gat met je achtervolger,…”

“Gewoon met alles rekening houden en ondertussen nog een paar heel goede rondjes neerzetten. Dan laat je het allemaal los en dan komen de emoties. Ik ben sowieso al een emotioneel iemand en ik was gewoon super gelukkig,” besluit Gasly.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023