Lance Stroll na zestiende plaats: “We hebben al het mogelijke gedaan”

Lance Stroll laat weten dat de zestiende plaats die hij afgelopen weekend in Bahrein behaalde het maximaal haalbare was voor Williams.


De Williams FW41 lijkt niet vooruit te branden. Afgelopen weekend werden zowel Lance Stroll als zijn teamgenoot Sergey Sirotkin uitgeschakeld in Q1. Op zondag was er weinig beterschap waar te nemen bij de eens zo roemrijke formatie uit Grove en een zestiende plaats voor Stroll en een zeventiende voor Sirotkin was hun deel.

Lance Stroll moest de race aanvangen van op de laatste positie en wist zowaar bij het begin van de race enkele plaatsen goed te maken.

“Ik ben heel tevreden met mijn race, al vertaald zich dat niet in een goede positie,” aldus de jonge Canadees. “Ik had een goede start en wist zo’n vijf posities goed te maken, daar was ik blij om.”

Na een akkefietje met de Haas van Grosjean moest hij wel vroeger dan gepland de pits induiken met een beschadigde voorvleugel.

“Nadat ik mijn voorvleugel beschadigde in mijn gevecht met Grosjean moest ik vroeger binnenkomen en verloor ik zo’n tien seconden omdat de voorvleugel vervangen moest worden. Maar ik heb me daar nog goed van kunnen herstellen en ik ben er nog in geslaagd om mijn teamgenoot te verslaan.”

Desondanks kunnen we niet naast het feit kijken dat de Canadees de finish op een troosteloze zestiende plaats overschreed. Toch vindt hij niet dat er iets was dat hij nog meer had kunnen doen.

“Ik geloof dat we al het mogelijke gedaan hebben vandaag. Ik hoop op beterschap in China maar er is nog een hoop werk achter de schermen,” besluit Stroll

Door de tijdstraf die Perez en Hartley kregen omdat ze de procedures in de formatieronde aan hun laars lapten, en de extra straf van Hartley kreeg vanwege zijn aanrijding met Perez, vinden we Stroll en Sirotkin in de einduitslag toch nog terug op de veertiende en vijftiende plaats.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023