Alonso: “McLaren moet voor zichzelf de lat hoger leggen”

Fernando Alonso gaf na de GP van Bahrein toe dat McLaren geluk had om met beide wagens in de punten te finishen, aangezien wagens zoals de Red Bulls en een Ferrari uitvielen.


Tijdens de kwalificatie op zaterdag was McLaren verrast door het gebrek aan snelheid, waardoor het team uit Woking er niet in slaagde om door te stoten naar Q3. Tijdens de race wist Alonso zevende te finishen, net voor teamgenoot Vandoorne, maar achter een Toro Rosso, Haas en Renault. Deze teams lijken dit seizoen de grootste concurrenten te worden in de strijd om het middenveld.

Met de opgaves voor beide Red Bulls en de Ferrari van Kimi Räikkönen, is er volgens Alonso dan ook geen reden tot vreugde.

“We hebben onze kwalificatie goedgemaakt in de eerste ronde, niet?”, lacht Alonso na de race. “Toen ik Hamilton in mijn spiegels zag, vroeg ik me af in welke positie ik reed. Maar met Hamilton achter je, kon het niet slecht zijn.”

“We kwamen nog steeds snelheid te kort om bij Hülkenberg te blijven en om een aanval te doen op de Haas. Een moeilijk weekend dat voor ons werd gered door de opgaves, waardoor we met beide wagens in de punten reden. Maar we weten dat we moeten verbeteren, want het was eerder toeval dat we punten scoorden.”

Hoewel McLaren de snelheid niet heeft dat het wilt, vindt Alonso dat het team het goed doet wat betreft het behalen van punten. Alonso vertrekt uit Bahrein als vierde in het kampioenschap, met McLaren het derde team in het klassement.

“Het team had een goede strategie, deed goede pitstops en de betrouwbaarheid zat goed. En we behaalden punten, goede punten voor het team. Maar als je kijkt naar hoe het weekend is verlopen, dan moeten we voor onszelf de lat hoger leggen.”

“Vijfde in Australië, zevende in Bahrein, dat zijn 16 punten. Je startpositie is niet het belangrijkste, de racesnelheid wel. De start, de hele eerste ronde, het sparen van de banden en brandstof, dat zijn allemaal punten die we goed voor elkaar hebben. We waren te traag tijdens de kwalificatie en dat is een werkpunt. Verder op de grid starten heeft natuurlijk een slechte invloed op ons resultaat.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023