Zak Brown neemt het heft in handen bij McLaren Racing

Zak Brown wordt CEO van de F1-tak van McLaren. Deze operatie maakt deel uit van een herstructurering van het overkoepelende orgaan, de McLaren Group.

Een bericht gedeeld door Zak Brown (@zbrownceo) op


De renstal uit Woking maakte vandaag bekend dat de McLaren Group zal opgesplitst worden in drie onderdelen, McLaren Applied Technologies, McLaren Automotive en McLaren Racing.

Voordien bestond het bedrijf uit twee grote delen: McLaren Automotive en de McLaren Technology Group waarin de Racing, applied technologies en Marketing waren ondergebracht. Het doel van de herstructurering is om het geheel simpeler te maken en op die manier beter gewapend te zijn tegen de uitdagingen voor de toekomst.

Jonathan Neale wordt COO van de McLaren Group terwijl Zak Brown de CEO van McLaren Racing zal worden. Mike Flewitt blijft op post als CEO van McLaren Automotive en voor McLaren Applied Technologies moet er nog iemand aangeworven worden.

De functie van Eric Boullier als teambaas bij McLaren Racing blijft onveranderd, hij zal in de toekomst rechtstreeks aan Zak Brown moeten rapporteren.

Sjeik Mohammed bin Essa Al Khalifa, uitvoerend voorzitter van de McLaren Group, verduidelijkt de operatie.

“Het werk van het afgelopen jaar op bedrijfsniveau was gericht op het structureren en positioneren van McLaren voor groei in de toekomst. Deze laatste ontwikkelingen zijn een logisch gevolg van alle werk dat we gedaan hebben om klaarheid te scheppen in de structuur en het leiderschap in de groep.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023