“Afscheid Nico Rosberg is zoals het verliezen van een wiel van je wagen”

Paddy Lowe, de technisch directeur van Mercedes, heeft te kennen gegeven dat het voor Mercedes bijzonder moeilijk zal zijn om te herstellen van het plotse afscheid van Nico Rosberg. Lowe vergelijkt de huidige situatie van Mercedes met het plots verliezen van een wiel van je wagen.

“Wanneer je het als een ingenieur bekijkt dan kan je het verliezen van Nico het best vergelijken met het verliezen van een wiel van de wagen,” zei Paddy Lowe tegenover ‘Autosport’. “Hoe ga je zoiets goedmaken?”

Mercedes heeft inderdaad heel wat werk voor de boeg. De feestdagen komen eraan, meestal de enige echt rustige periode voor de F1-teams. Bij Mercedes moeten ze minder dan drie maanden voor de eerste wintertest echter plots op zoek naar een nieuwe rijder.

“We zullen de komende weken heel wat werk steken in het herstellen van die situatie. We moeten er zeker van zijn dat we de best mogelijke keuze maken. Het is moeilijk want we zijn een organisatie die punten moet verdienen voor beide wereldkampioenschappen.”

En dat je niet zomaar eender welke rijder in je wagen kan plaatsen is ondertussen al meermaals duidelijk geworden in de F1. Zeker bij een topteam als Mercedes moet de rijderskeuze wel overwogen zijn.

“Het is een zeer, zeer moeilijk proces waar we doorheen moeten. We hebben enkele zeer, zeer zware concurrenten. Een belangrijk iemand zoals Nico op dit moment verliezen zal ons ongetwijfeld een terugslag geven.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}