Mercedes: “We moeten Alonso overwegen als vervanger voor Rosberg”

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff moet Mercedes zeker en vast overwegen om Fernando Alonso eventueel als vervanger van Nico Rosberg aan te stellen.

Wie zal bij Mercedes Nico Rosberg vervangen en de teamgenoot van Lewis Hamilton worden? Sinds de aankondiging van Rosberg zijn afscheid gonst het van de geruchten. Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Valtteri Bottas, Pascal Wehrlein, … Een hele lijst namen is er ondertussen al. Volgens Niki Lauda heeft de helft van de F1-ingrid ondertussen Mercedes al gecontacteerd.

Uiteraard is Pascal Wehrlein één van de namen die het meeste de ronden doet. Sebastian Vettel ontkent dan weer de geruchten over een mogelijke overstap van Ferrari naar Mercedes. Blijft ook Fernando Alonso nog over als één van de namen die het meest te horen is als mogelijke vervanger.

De Spanjaard heeft een contract voor 2017 bij McLaren maar Alonso gaf in het verleden reeds meermaals te kennen dat hij voor het einde van zijn carrière opnieuw met een competitieve wagen wil rijden.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff moet Mercedes dan ook overwegen om Alonso een contract aan te bieden, ook al heeft de Spanjaard momenteel nog een contract bij McLaren.

“Je moet Fernando in overweging nemen,” zei Toto Wolff tijdens een interview met ‘Sky Sports’. “Hij is een rijder waarvoor ik enorm veel respect heb. Hij combineert talent met snelheid en ervaring. Hij heeft alles.”

“Hij heeft momenteel echter nog een contract bij McLaren-Honda en we moeten simpelweg al onze opties bekijken,” besluit Wolff.

In 2007 waren Hamilton en Alonso al eens teamgenoten bij McLaren. Dat zorgde toen voor het nodige vuurwerk. Alonso liet onlangs echter nog verstaan dat hij niets er op zou tegen hebben om ooit opnieuw een rijdersduo te vormen met Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print