Alex Albon: “Bijzonder dankbaar dat ik deze kans van Red Bull en Williams krijg”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Williams bevestigde vandaag Alex Albon als racepiloot voor volgend seizoen. Daarmee maakt Albon na een jaar afwezigheid zijn comeback in de sport. Albon is vooral Red Bull en Williams dankbaar voor deze nieuwe kans die hij krijgt.

Alex Albon debuteerde in 2019 bij Toro Rosso in de Formule 1 en maakte een erg goede indruk. De Britse Thai werd vervolgens halverwege het seizoen gepromoveerd naar Red Bull Racing waar hij een teleurstellende Pierre Gasly mocht vervangen.

Zijn tweede seizoen verliep heel wat minder goed en eind 2020 werd Albon aan de kant geschoven voor Sergio Perez die momenteel de teamgenoot van Max Verstappen is. Volgend jaar krijgt Albon echter een nieuwe kans, al is het dus wel buiten de Red Bull-familie.

“Ik kijk er enorm naar uit om in 2022 terug te keren naar de Formule 1 als racepiloot,” vertelt Albon in een reactie op de bekendmaking van zijn racezitje bij Williams.

“Wanneer je een jaar niet in de Formule 1 zit ben je nooit zeker of je nadien nog kan terugkeren. Ik ben Red Bull en Williams dan ook extreem dankbaar dat ze in mij geloven en mij steunen in mijn terugkeer naar de grid.”

“Het is ook mooi om te zien welke progressie Williams dit jaar als team heeft gemaakt en ik kijk er naar uit om hen daarin verder te helpen in 2022.”

“Mijn focus verschuift nu opnieuw naar mijn functie als test- en reserverijder bij Red Bull en het ondersteunen van hun strijd voor de wereldtitel.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022