BREAKING NEWS: Kimi Raikkonen mist ook GP van Italië, Robert Kubica opnieuw vervanger

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Het Alfa Romeo F1 team heeft bevestigd dat Kimi Raikkonen na de GP van Nederland ook de race in Italië zal missen. Robert Kubica zal opnieuw de vervanger van de Fin zijn.

Zoals te verwachten was zal Raikkonen ook de race op het hogesnelheidscircuit van Monza missen. Tussen de races in Nederland en Italië zat minder dan een week waardoor hij op voorhand bijna onhaalbaar was om Raikkonen een negatieve coronatest te laten afleggen zodat hij kan deelnemen aan het raceweekend in Monza.

“Alfa Romeo Racing kan bevestigen dat reserverijder Robert Kubica ook tijdens de GP van Italië Kimi Raikkonen zal vervangen,” zo luidt het in een mededeling van het Alfa Romeo F1 team.

“Kimi mistte vorige weekend de race in Zandvoort nadat hij positief had getest op het coronavirus COVID-19 en krijgt nog geen toestemming om opnieuw deel te nemen. Net zoals de gezondheidsrichtlijnen voorschrijven zit hij nog steeds in zelfisolatie.”

“Robert Kubica, die erg laat moest invallen tijdens de derde oefensessie, zal samen met Antonio Giovinazzi deelnemen aan het raceweekend.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021