“Alex Albon had de pech dat hij teamgenoot van Max Verstappen werd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur is Alex Albon wel degelijk een racetalent maar kende hij gewoon de pech dat hij het zo vroeg in zijn F1-carrière als teamgenoot tegen Max Verstappen moest opnemen.

Albon debuteerde in 2019 in de Formule 1 bij Toto Rosso waar hij halverwege zijn eerste seizoen meteen al de overstap naar Red Bull Racing mocht maken om daar de teleurstellende Pierre Gasly te vervangen. Volgens Vasseur verliep die promotie van het “pure racetalent” te snel.

“Hij was één, waarschijnlijk één van de best presterende jonge kerels in de go-karts,” vertelde Vasseur tegenover ‘RaceFans’. “Hij kende wat de pech dat hij het tegen Max moest opnemen.”

Vasseur vindt Albon nog steeds een groot talent maar tegelijkertijd beseft Vasseur ook dat Albon zijn kans op de Formule 1 verkeken is. Er zijn andere jonge talenten die zich nu in de kijker rijden.

“Pierre Gasly, heel deze generatie met jonge talenten, Esteban Ocon die het zeer goed doet, die jongens zullen op een bepaald moment bovenaan meedoen.”

“In de F1 zullen er altijd één of twee teams domineren maar er zullen zo’n vijf of zes rijders zich aan de top bevinden.”

Afgelopen zondag won Alex Albon zijn eerste race in de DTM.