Alex Albon: “Heel het team probeert Williams opnieuw vooraan op de grid te krijgen”

Williams F1 team
Williams F1 team

Volgens Williams-rijder Alex Albon zet iedereen in het team alles op alles om de wagen te verbeteren en Williams opnieuw vooraan op de startgrid te krijgen. De FW45, de nieuwe F1-bolide van Williams, moet dat doel mee helpen verwezenlijken.

“Het team heeft vorig jaar en tijdens de winter zeer hard gewerkt om de belangrijkste problemen van de wagen aan te pakken en om het potentieel te maximaliseren dat we uit de wagen voor 2023 willen halen. Ik kijk er naar uit om te zoen wat de FW45 kan presteren,” vertelt Albon naar aanleiding van de presentatie van de nieuwe Williams F1-bolide.

“Uiteraard komt Logan ook met nieuwe ervaring in het team, of laat ons zeggen minder ervaring dan mezelf. Maar het draait vooral rond het goed proberen samenwerken. We hebben een lange weg af te leggen.”

“We hebben nu gedurende een maand samen in de simulator gereden. Het belangrijkste is dat onze feedback dezelfde is, we hebben dezelfde aspecten van de wagen die we willen verbeteren. Geleidelijk aan maken we de wagen zo steeds beter.”

“Zoals ik reed eerder heb gezegd, het is een gezamenlijke inspanning van het team om de wagen opnieuw vooraan te krijgen. We moeten open en eerlijk zijn over waar we ons bevinden en zien hoe het in Bahrein verloopt.”