Stoffel Vandoorne wordt in het WEC reserverijder bij Peugeot

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is bij Peugeot bevestigd als reserverijder in het WEC. Vandoorne neemt die rol op zich naast zijn rol als reserverijder bij het Aston Martin F1 team en zijn seizoen in de Formule E.

In 2021 nam Stoffel Vandoorne al eens een volledig seizoen deel aan het WEC. Met het Britse Jota-team eindigde Vandoorne toen tweede in de LMP2-categorie. Een absoluut droomresultaat behaalde Vandoorne in 2019 toen hij samen met SMP Racing derde werd tijdens de 24u van Le Mans en de 6u van Spa-Francorchamps.

Vandoorne is zelf alvast blij dat hij dit jaar ook reserverijder wordt bij Peugeot, iets dat volgens hem perfect in zijn redelijk druk schema past.

“Ik heb het gevoel dat mijn programma de perfecte balans is tussen endurance-racerij, Formule E en de Formule 1,” aldus Vandoorne.

“Het is geweldig om deel te kunnen uitmaken van de ontwikkeling van de Peugeot 9X8 hypercar. Het unieke concept van de 9X8 zorgt ervoor dat iedereen opnieuw over Peugeot praat. We kunnen samen bouwen aan een erg sterke toekomst!”