Alex Albon: “Ik was waarschijnlijk de slechtst voorbereidde F1-piloot ooit!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Britse Thai Alex Albon werd enkele jaren geleden opgepikt door Red Bull om zijn F1-debuut te maken. Dat debuut kwam echter zo onverwacht dat hij één van de slechtst voorbereidde F1-piloten ooit was.

“Het gebeurde allemaal erg last minute,” vertelde Albon onlangs tijdens de ‘Motor Sport Magazine’ podcast. “Ik wil niet in detail gaan hoe het allemaal gebeurde maar het was erg tricky want ik was uiteraard aan Nissan verbonden enzovoort. Het maakte de switch van de Formule E naar de Formule 1 er niet eenvoudiger op, toch niet zo eenvoudig als ik gehoopt had.”

“Als jonge rijder hoop je uiteraard steeds om in de Formule 1 te geraken. Dat is iedere racer zijn doel, al van toen je een klein kind was. We moesten gewoonweg een overeenkomst zien te vinden eenmaal die er was.”

In 2018 raakte alles voor Albon echter in een stroomversnelling en aan het einde van het seizoen raakte bekend dat hij bij Toro Rosso een racezitje zou krijgen.

“Het gebeurde allemaal zeer snel,” aldus Albon. “Op geen enkel moment tot eind september in Rusland leek het alsof de F1 een mogelijkheid zou worden, ik maakte zo lang nergens deel uit van een programma voor jonge rijders, ik werd nooit echt benaderd, ik kreeg nooit echt zo’n kans.”

“En dan plots, letterlijk met nog twee races in mijn Formule 2-carrière te gaan, kreeg ik die kans en zat ik plots in de Formule 1.”

Door die erg late beslissing en plotse wending in zijn carrière beschouwt Alex Albon zich als één van de minst goed voorbereidde F1-piloten ooit.

“Ik was één van de minst voorbereidde rijders denk ik die ooit in de F1 is geraakt,” aldus Albon. “Iedereen heeft toch al wat getest voordat hij in de F1 terechtkomt.”

“Mijn eerste test was letterlijk de eerste dag van de wintertests in Barcelona en dat was het. En in spinde! Ik spinde meteen in de vierde bocht.”

“Ik dacht bij mezelf: ‘Oh mijn God, waar ben ik in terechtgekomen!'”

Komend seizoen keert Albon terug als vaste rijder bij het Williams F1 team.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022