Guanyu Zhou: “Als rookie kan je geen betere teamgenoot dan Valtteri Bottas hebben”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Met Guanyu Zhou krijgen we eindelijk de allereerste volwaardige Chinese racepiloot in de Formule 1. Zhou maakt zijn F1-debuut bij Alfa Romeo Racing en is dankbaar dat hij dit met Valtteri Bottas als teamgenoot kan doen.

Met Bottas kan Guanyu Zhou rekenen op een teamgenoot die enorm veel jaren ervaring in de Formule 1 heeft en dat is volgens de Chinees van onschatbare waarde wanneer je als nieuwkomer in de sport terechtkomt.

“Voor een rookie is er geen betere mogelijkheid dan Bottas als teamgenoot tijdens je eerste seizoen,” vertelde Zhou onlangs in een interview op de sociale media.

“Als ik hem wil verslaan dan weet ik dat ik zeer hard zal moeten werken en mij zeer snel zal moeten aanpassen aan de Formule 1 en de nieuwe wagen en dat meteen van in het begin.”

Naast een mooie benchmark is Bottas ook enorm belangrijk omwille van zijn jarenlange ervaring in de sport. Daarmee kan hij Zhou helpen verbeteren tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 1.

“Wat nog belangrijker is, is dat hij me kan helpen bij mijn steile leercurve. Hij is een erg ‘open’ rijder. Hij deelt zijn informatie en bespreekt dat met het team en met mij, wat erg hulpvol is,” aldus Zhou.

“Ik denk dat hij een goede referentie is en een zeer sterke teamgenoot. Ik hoop dat ik me samen met hem tijdens het jaar kan verbeteren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print