Ferrari moet testplannen aanpassen na onduidelijkheid over F1-reglement

Ferrari
Ferrari

Ferrari kondigde gisteren aan dat het vanaf vandaag vier dagen zou testen op het circuit van Fiorano maar vandaag moest het al meedelen dat die testplannen aangepast zijn.

De twee vaste racepiloten Charles Leclerc en Carlos Sainz alsook testrijder Robert Shwartzman zouden tijdens de vierdaagse test in actie komen met de SF21, de F1-bolide van vorig jaar. In allerlaatste instantie heeft Ferrari die plannen echter moeten aanpassen.

De FIA informeerde Ferrari immers dat het een inbreuk zou plegen op het reglement indien het met de SF21 zou testen. Bij Ferrari waren ze echter in de veronderstelling dat er een ‘akkoord’ was dat er tijdens privétests met de F1-bolides uit 2021 gereden mocht worden, dit gezien de zeer ingrijpende reglementswijzigingen dit jaar.

Blijkbaar is die aanpassing echter nog niet definitief vastgelegd in het sportief reglement waardoor Ferrari met de SF21 een inbreuk zou plegen. Ferrari paste haar plannen dan ook aan en er werd met de SF71H, de wagen uit 2018, getest. Ferrari hoopt echter wel van de FIA een verduidelijking te krijgen over met welke F1-bolides er dit jaar tijdens een privétest mag gereden worden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022