“Enkele teams gaan met hun nieuwe F1-bolide een verschrikkelijk jaar tegemoet”

F1
F1

Volgens James Allison, technisch directeur van het Mercedes F1 team, zullen verschillende teams de bal grondig misgeslagen hebben bij het ontwerpen van hun nieuwe F1-bolide.

De ingrijpende reglementswijzigingen bezorgden de F1-teams hoofdbrekens bij het ontwerpen van hun nieuwe wagens. Volgens James Allison zet iedereen echter alles op alles, al is dat geen garantie op succes.

“Iedereen in ons team, iedereen bij al de andere teams, zal zijn of haar uiterste best gedaan hebben om een ontwerp of benadering te vinden waarmee ze binnen de nieuwe regels tevreden zijn,” aldus Allison in een video van het Mercedes F1 team op YouTube.

“We zullen pas samen bij het begin van het seizoen en tijdens de races die daarop volgen ontdekken hoe de situatie is.”

En ondanks al het harde werk van iedereen bij al de verschillende teams verwacht Allison dat er zowel positieve als negatieve verrassingen zullen zijn.

“Ik kan me inbeelden dat, gezien de wagens zo enorm verschillend zullen zijn, dat één of twee teams het met hun wagen verschrikkelijk fout zullen hebben. Ze zullen een verschrikkelijk en pijnlijk jaar tegemoet gaan.”

“Ik kan me ook inbeelden dat we allemaal tot op een bepaald niveau dingen niet benut zullen hebben, gewoonweg omdat we er niet op geanticipeerd hebben. We zullen naar de andere wagens kijken en denken ‘Ow, waarom hebben wij daar niet aan gedacht?'”.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print