Alex Albon over racen in extreme omstandigheden: “Rijders zijn krijgers, opgeven staat niet in ons woordenboek”

Williams F1 team
Williams F1 team

Over de GP van Qatar en de omstandigheden waarin geracet werd is er al veel inkt gevloeid, ook Alex Albon heeft hier zijn mening over.

Na de GP van Qatar maakte de FIA bekend dat ze een onderzoek zijn gestart om te bekijken hoe ze in de toekomst beter kunnen omgaan met situaties waarin extreme weersomstandigheden zich voordoen. Verschillende rijders zijn bijzonder diep gegaan tijdens de race, Alex Albon benadrukt dan ook dat het goed is dat soms de controle uit hun handen wordt genomen.

“Opgeven staat niet in het woordenboek van een rijder,” aldus Albon. “We zullen altijd blijven pushen, tot het uiterste gaan. De concurrentie verslaan, dat zit in ons hoofd, stoppen omdat de omstandigheden te zwaar worden dan weer helemaal niet.”

“Het is echter wel mogelijk om met deze omstandigheden om te gaan, ik ben het namelijk gewoon omdat ik van Thailand afkomstig ben. Daar zijn werktijden vastgesteld waaronder je daadwerkelijk kan werken onder die omstandigheden.”

“Als we succes nastreven, dan gaan we gewoon met alle omstandigheden om, we denken altijd eerst aan succes behalen. Daarom is het goed dat de FIA en de F1 ons een beetje de weg wijzen zodat we minder problemen ondervinden”

Geschreven door Vincent Bogaerts

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023