Max Verstappen over vermeende machtsstrijd binnen Red Bull: “Mensen proberen maar wat onzin uit te kramen” 

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen vertelt dat de geruchten dat er bij Red Bull tussen Helmut Marko en Christian Horner een machtsstrijd aan de gang zou zijn van mensen komt die wat onzin proberen uit te kramen.

Vorige week ontstond er in de Braziliaanse pers een verhaal dat er bij Red Bull een machtsstrijd tussen Christian Horner en Helmut Marko aan de gang zou zijn, waarbij de eerste de laatste buitenspel wil zetten.

Beide heerschappen ontkennen de geruchten die hun oorsprong vonden in de herschikking van het management na het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz vorig jaar. Max Verstappen denkt dat de geruchten gelanceerd werden in een poging om het team te destabiliseren.

“Ik zag dat mensen van buitenaf probeerden om wat onzin uit te kramen, want ik denk dat de stemming in het team erg goed is”, aldus Verstappen in Austin.

“Iedereen weet precies wat zijn rol is. En natuurlijk waren er vorig jaar verdrietige tijden toen Dietrich overleed, maar we hebben geprobeerd om die erfenis te behouden, om vooruit te blijven gaan en iedereen die we nu in het team hebben, is heel belangrijk voor het succes dat we hebben.”

“Dus daarom zijn er ook geen veranderingen voor de toekomst. Dat verklaart het denk ik wel.”

Sergio Perez sloot zich aan bij zijn teamgenoot en vertelde dat Helmut Marko een belangrijke schakel binnen het team is.

“Het is gewoon hetzelfde, iedereen in de Formule 1 heeft zijn eigen agenda, journalisten, teams, ze willen allemaal een zo goed mogelijk verhaal neerzetten”, aldus de Mexicaan. “Het team bevindt zich in een geweldig moment, Helmut is een heel belangrijk onderdeel van het team, net als Christian, en ik denk gewoon dat er geruchten de ronde doen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023