Christian Horner na ‘saaie’ sprintrace: “Er moet iets veranderd worden, de fans moeten iets te zien krijgen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In tegenstelling tot de sprintrace in Qatar kregen we op het Circuit of The Americas geen spannende race. Red Bull-teambaas Christian Horner zag Max Verstappen op dominante wijze richting de overwinning rijden maar ook Horner vindt dat er iets moet gewijzigd worden aan het concept.

Het concept van de sprintrace onderging al verschillende aanpassingen, er werden er ook meer tijdens een F1-seizoen geïntroduceerd maar het format blijft kampen met een erg wisselend succes. Sinds de introductie van de Sprint Shootout en het feit dat het resultaat van de sprintrace niet langer de stargrid voor de race op zondag bepaalt lijken rijders nog iets minder risico te nemen.

Tijdens de sprintrace op het Circuit of The Americas kregen we een weinig spectaculaire, om niet te zeggen saaie, race te zien. Volgens Horner moet er dan ook wat gewijzigd worden aan het concept om het aantrekkelijker te maken.

“Wat de sprintrace volgens mij doet is je een zeer goed beeld geven van de sterke en zwakke punten van je tegenstanders tijdens de lange runs,” aldus Horner. “Ik denk dat er dingen kunnen ondernomen worden om de sprintrace te verbeteren.”

“Ik denk dat er wat aanpassingen aan het format moeten gebeuren maar ik denk dat we veel geleerd hebben van de sprintrace dat voor de race kan toegepast worden.”

“Je moet wat risico toevoegen. Of je nu de top tien wijzigt ofzo, maar je moet ook voldoende punten toekennen zodat de rijders echt iets willen riskeren.”

“Wanneer je een sprintrace wint dan betekent dat niet zoveel als de Grand Prix. We bevinden ons in een proces waarbij we moeten open staan voor verandering en evolutie.”

“Het concept is oké maar de uitvoering kan beter, we moeten het aantrekkelijker maken voor de kijkers.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023