Lando Norris enthousiast: “Onze racesnelheid is veel beter dan die van Ferrari”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens Lando Norris doet de sprintrace het beste vermoeden voor McLaren tijdens de hoofdrace op zondag. Dat besluit Norris aan de hand van de performance die hij had tegenover beide Ferrari’s.

Tijdens de sprintrace startte Norris op de medium band maar verloor hij tijdens de beginfase zijn positie aan Carlos Sainz die in zijn Ferrari op de zachte bandencompound was gestart. Na een moeilijk begin wist Norris echter opnieuw voorbij te gaan aan Sainz en uiteindelijk finishte Norris slechts op ongeveer een seconde van Charles Leclerc die eveneens op de medium band was gestart.

Vooral dat laatste is volgens Norris een mooie indicatie voor de race op zondag. Norris is ervan overtuigd dat het er beter uitziet voor McLaren dan voor Ferrari.

“Dat was een goede race, ondanks het moeilijk begin,” vertelde Norris na afloop van de sprintrace. “Met Carlos die op de zachte band startte vergde het enkele ronden om hem voorbij te gaan.”

“Maar eenmaal ik er voorbij was, was onze racesnelheid zeer, zeer sterk, veel beter dan die van Ferrari. Nog één rondje en ik was voorbij Charles gegaan en derde gefinisht.”

“Er zijn heel wat positieve tekenen voor de race op zondag. Een goede dag en een goede voorbereiding voor de Grand Prix van morgen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023