Alex Albon tekent nieuwe meerjarige overeenkomst bij Williams

Williams F1 team
Williams F1 team

Het Williams F1 team heeft laten weten dat Alex Albon zijn contract bij de renstal heeft verlengd. De Britse Thai tekende een nieuwe meerjarige overeenkomst.

Albon zijn huidig contract liep tot eind 2025 en werd volgens Williams voor meerdere jaren verlengd. Er werd de voorbije maanden gespeculeerd over de toekomst van Albon, zelfs een terugkeer naar één van de twee Red Bull-teams werd geopperd. Ook aan een eventuele overstap naar Mercedes werd Albon gelinkt.

Aan dat speculeren kan nu echter een einde komen want Albon tekende een nieuwe meerjarige overeenkomst bij Williams. Bij Williams zijn ze uiteraard erg blij met de contractverlenging van Albon want daarmee verbinden ze een rijder met veel talent verder aan het team, een rijder die Williams zal moeten leiden tijdens de introductie van de nieuwe generatie F1-bolides in 2026.

“We zijn blij dat we Alex voor de lange termijn in het team houden,” reageerde James Vowles naar aanleiding op de aankondiging. “Hij beschikt over uitzonderlijke talenten, technische input en toewijding.”

“Dit is een enorme blijk van vertrouwen in Williams en onze wil om competitiever te worden. Sinds Alex bij het team is gekomen heeft hij consequent laten zien dat hij onder druk kan presteren. Het feit dat hij voor de lange termijn bijtekent zorgt ervoor dat veel puzzelstukjes in elkaar vallen om ons hogerop te werken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print