“Lando Norris kan Max Verstappen verslaan, hun strijd zal in tranen eindigen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens McLaren-baas Zak Brown moet Lando Norris niet onderdoen voor Max Verstappen. Hij vindt zelfs dat Lando Norris ‘beter is’ dan Max Verstappen.

“Ik denk dat Lando Max in een rechtstreeks gevecht kan verslaan,” aldus Brown tijdens een interview met ‘Motorsport.com’. “Ik denk dat het een geweldig gevecht zou zijn, ik denk dat veel races in tranen zouden eindigen, voor de ene of de andere, of voor allebei. Maar als het op puur talent aankomt dan heb ik nog niemand gezien die sneller is dan Lando.”

“Ik ben er zeker van dat Max net zo snel is als Lando, ik ben er ook zeker van dat mensen het niet met me eens zullen zijn, maar uiteindelijk zullen we het nooit weten tot we ze in dezelfde wagen zien racen.”

“Maar van alles wat ik van Lando zie, ik zie geen andere rijder daar op de baan die sneller is.”

“Wat opwindend is, is dat Oscar (Piastri) hem bij momenten kan evenaren. Maar naarmate hij meer ervaring heeft denk ik dat hij hem vaker zal evenaren.”

Volgens Brown zal de allereerste overwinning die Lando Norris in Miami behaalde er mee voor zorgen dat Lando Norris zijn niveau naar een nog hoger niveau zal getild worden.

“Zeker en vast,” vertelt Brown. “Er is iets dat gebeurt met rijders wanneer ze hun eerste overwinning behalen.”

“Ik herinner me nog wanneer ik mijn eerste overwinning behaalde, je weet dat je het gedaan hebt, die eerste overwinning zorgt ervoor dat je als rijder wat meer relaxed bent en ze moeten niet zo hard meer proberen. Op alle vlak, je kan te hard iets proberen en dan werkt dat tegen jou.”

Lando Norris zal de komende jaren ook voor McLaren blijven racen, Zak Brown wil met die stabiliteit niet alleen McLaren laten terugkeren naar de top maar uiteindelijk ook samen met Lando Norris voor de F1-titel strijden. En op die weg zal Norris uiteraard ook de strijd met Max Verstappen moeten aangaan, in een andere wagen …