Alex Albon vreest voor de toekomst van Williams: “Dit heeft gevolgen”

Williams F1 team
Williams F1 team

Williams kende een bijzonder incidentrijke en moeizame start van het F1-seizoen 2024. Volgens Williams-rijder Alex Albon zal die desastreuze start ook wegen op de toekomst van het team.

Tijdens de eerste vier races van het nieuw F1-seizoen slaagde Williams er niet in om wk-punten te behalen. Het bevond zich figuurlijk in de hoek waar de klappen vallen want omwille van verschillende crashes beschikt Williams nog steeds niet over een reservechassis.

In Melbourne moest Logan Sargeant zijn F1-bolide aan Alex Albon afgeven omdat zijn eigen chassis na zijn crash niet op tijd hersteld kon worden voor de race. Ook in Japan werd er opnieuw gecrasht en uiteindelijk werden er geen punten behaald 

De nulscores en verschillende crashes zullen volgens Alex Albin een invloed hebben op de competitiviteit en resultaten in de nabije toekomst.

“Met alles wat hier gaande is kijken we tegen een achterstand aan, over heel de fabriek,” aldus Albon. “Het zijn zeer moeilijke tijden, net als iedereen ben ik gefrustreerd. Ik heb het gevoel dat we ons in een moeilijke situatie bevinden.”

Het chassis van Alex Albon dat tijdens de eerste ronde van de GP van Japan beschadigd raakte is voor een onderzoek en herstelling teruggevlogen naar de fabriek van Williams. Volgens Albon zorgen de crashes ervoor dat Williams kostbare tijd en middelen verliest die het niet in de ontwikkeling van de wagen kan steken.

“Het vergt gewoon enorm veel tijd en inspanningen om de herstellingen te doen in plaats van bezig te zijn met de ontwikkeling van de wagen en de upgrades. Het zal later tijdens het seizoen zijn tol eisen.”

“Het is echter altijd al een manier van Williams geweest dat iedereen erg diep gaat en mirakels verricht om de wagens klaar te krijgen.”

Albon is er ook van overtuigd dat de eerste F1-race in China sinds 2019 voor Williams een mooie kans biedt om opnieuw te schitteren. 

“Iedereen gaat er zonder uitgebreide voorbereiding naartoe, niet wetende wat je mag verwachten. Op zo’n moment moet je proberen profiteren en het beter doen dan de anderen. Er ligt in China een grote kans voor ons die we moeten zien te benutten.”