Waarom heeft een ontwerper na amper drie maanden McLaren al opnieuw verlaten?

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Een opmerkelijk verhaal van bij het McLaren F1 team waar David Sanchez, voormalig hoofdontwerper bij Ferrari, al na amper drie maanden opnieuw afscheid neemt van McLaren.

Vorig jaar in maart werd door McLaren aangekondigd dat David Sanchez het team in 2024 zou vervoegen. Na amper drie maanden voor McLaren te hebben gewerkt is de samenwerking al opnieuw beëindigd. De reden voor het stopzetten van de samenwerking is opmerkelijk te noemen: David Sanchez is volgens McLaren ‘te ervaren’.

“Het nieuws over David maakt gewoon deel uit van het nieuws,” aldus McLaren-teambaas Andrea Stella. “Het belangrijkste nieuws voor McLaren dat relevant is dat is dat we een aangepaste en geëvolueerde technische configuratie hebben, wat McLaren volgens mij in een nog sterkere positie dan daarvoor plaatst.”

“We hebben gesprekken hierover gehad met David en we beseften en erkenen ook dat zijn niveau van ervaring, expertise en competenties van een hoger niveau zijn dan de rol die hij bij McLaren had.”

Volgens Andrea Stella was het erg belangrijk voor zowel McLaren als David Sanchez dat deze beslissing zo snel mogelijk werd genomen.

“Drie maanden is in de normale bedrijfswereld niet zo enorm lang maar in de Formule 1 is dit lang. Wanneer je nog drie maanden wacht dan kan dit ervoor zorgen dat je werk voor de wagen van volgend jaar geïmpacteerd wordt of zelfs het werk dat je al verricht voor de wagen van 2026.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print