Alex Wurz onthult oorzaak sensationele overwinning Pastor Maldonado tijdens GP van Spanje in 2012

Alexander Wurz, die in 2012 aan de slag was als adviseur voor de rijders, ontkent dat er bij de overwinning van Pastor Maldonado in Barcelona zou vals gespeeld zijn. Wurz onthult wel de reden waardoor Maldonado toen kon winnen.


Als je aan de doorsnee F1-fan vraagt aan wat hij of zij denkt bij de naam Pastor Maldonado is de kans groot dat je als antwoord “crash” krijgt ofwel “GP van Spanje 2012”.

De Venezolaan staat namelijk bekend om zijn agressieve rijstijl maar ook wist hij op miraculeuze wijze de GP van Spanje in 2012 op zijn naam te schrijven.

Alle puzzelstukjes vielen dat weekend op zijn plaats voor Maldonado en hij werkte een perfecte race af, hij vertrok van op de pole en gaf de leiding niet meer af. Al snel was de overwinning voer voor speculaties en een brand in de pitbox na de race maakte het geheel nog wat mysterieuzer.

Kneep de F1 dat bewuste weekend bewust een oogje dicht omdat teambaas Frank Williams net zijn zeventigste verjaardag gevierd had? Alexander Wurz antwoordt formeel “nee” op die vraag tegenover ‘Motorsport.com.’

“Absoluut niet,” antwoordt Wurz. “Ik was nog aan het team verbonden, dat was de tijd van Toto Wolff bij Williams en die brand was gevaarlijk, catastrofaal.”

“De auto was erg snel omdat wij als een van de eerste teams erin slaagden om de band op temperatuur te krijgen op de velg. Het waren de chef ontwerper, Ed Wood, en ikzelf.”

“We stonden op de baan en hadden het over het volume lucht dat door de velg ging en daardoor de band afkoelt. Iedereen had onderstuur en wij waren de eersten die een oplossing vonden. Daarna wist Wood de koeling van de remmen relatief snel te verbeteren, met veel succes.”

“Tegenwoordig is dat een groot probleem, het beste voorbeeld is het geval met Racing Point en Mercedes. Wij waren de eerste die het bij het rechte eind hadden. Daarna kopieerde iedereen Williams en vielen we weer terug maar we waren de races ervoor en erna ook erg snel.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022