Alex Zanardi blijft minstens tot begin volgende week in een kunstmatige coma

Het ziekenhuis waar Alex Zanardi na zijn zwaar ongeluk behandeld wordt heeft een nieuwe update gegeven over de Italiaan zijn gezondheidstoestand.


Alex Zanardi werd met een ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht onderging een ingrijpende operatie. Zanardi werd geïntubeerd en in een kunstmatige coma gebracht. Vandaag volgde in een officiële update van het ziekenhuis het nieuws dat Zanardi nog tot volgende week in die kunstmatige coma zal gehouden worden.

Ondertussen ligt Zanardi al gedurende vier dagen op de afdeling intensive care en de artsen zullen zijn huidige verdoving die voor een kunstmatige come zorgt tot volgende week niet laten afnemen. Zanardi blijft daardoor dus nog minstens zes dagen in een kunstmatige coma.

“Het neurologisch plaatje blijft op het vlak van ernst onveranderd. De patiënt blijft verdoofd en aan de beademing. Volgende week zal overwogen worden om zijn verdoving te reduceren zodat eventueel zijn neurologische toestand geëvalueerd kan worden,” aldus een woordvoerder van het ziekenhuis tegenover de officiële F1-website.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner