Pirelli kiest dit jaar zelf de banden voor de teams en rijders

In tegenstelling tot de voorbije seizoenen kunnen de teams en rijders zelf niet de verdeling over de drie beschikbare bandencompounds kiezen.


Pirelli voorziet net als vorig jaar per raceweekend drie verschillende bandencompounds die hard, medium en soft genoemd worden. De exacte samenstelling kan per raceweekend echter wel verschillen en dit afhankelijk van de karakteristieken van het circuit alsook de gebruikelijke weersomstandigheden.

Iedere rijder krijgt dertien setjes droogweerbanden ter beschikking die ze vervolgens zelf kunnen verdelen over de drie beschikbare bandencompounds. Dat zal door het uitstellen van de races alsook de coronamaatregelen dit jaar echter niet het geval zijn.

Omwille van onder meer logistieke redenen is in samenspraak tussen Pirelli en de F1 beslist dat ieder raceweekend de beschikbare setjes banden dezelfde zijn. Er zullen telkens acht setjes soft, drie setjes medium en twee setjes hard ter beschikking van de rijders staan.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print