Alex Zanardi mag afdeling intensieve zorgen verlaten

Voormalig F1-piloot Alex Zanardi mag de afdeling intensieve zorgen verlaten, zo raakte vandaag bekend. Zanardi raakte twee maanden geleden betrokken bij een zwaar ongeluk met zijn handbike.


Alex Zanardi nam op 19 juni deel aan een handbikewedstrijd voor het goede doel maar geraakte bij een afdaling van een bergweg betrokken bij een zwaar ongeval. Zanardi week af en kwam op de andere kant van de weg terecht waar hij frontaal in botsing kwam met een vrachtwagen.

Zanardi liep een ernstig hersenletsel op en werd in een coma gebracht. Er werd even zelfs gevreesd voor zijn leven maar na diverse zware operaties werd Zanardi overgebracht naar een gespecialiseerd revalidatiecentrum.

In het revalidatiecentrum verslechterde Zanardi zijn toestand echter in die mate dat hij eind juli moest overgebracht worden naar het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan. Daar onderging Zanardi vervolgens een nieuwe operatie. Het ziekenhuis laat nu weten dat Zanardi zijn toestand in die mate is verbeterd dat hij de afdeling intensieve zorgen mag verlaten.

Zanardi bewijst tijdens deze zoveelste tegenslag in zijn leven eens te meer een vechter te zijn. In 2001 verloor Zanardi beide benen na een zware crash op de Lausitzring. Zanardi keerde echter terug, racete vervolgens met aangepaste wagens en behaalde op de Paralympische Spelen van 2012 en 2016 vier gouden medailles.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022