Hamilton voelt zich eenzaam: “Dit is een eenzame reis richting de wereldtitel”

Het coronavirus heeft voor iedereen de manier van leven veranderd, daaraan ontsnapt ook zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton niet.


Hamilton was de voorbije jaren naast het circuit ook erg actief in het uitgaansleven, de muziekwereld en de modewereld. Dit jaar moeten de F1-piloten zich echter net als veel andere medewerkers zo veel mogelijk afzonderen en net als ons in een ‘bubbel’ leven.

Een eventuele coronabesmetting kan immers catastrofale gevolgen hebben voor het F1-seizoen en je kansen in het kampioenschap. De recente coronabesmetting van Sergio Perez en het missen van twee races heeft iedereen in de F1-paddock nogmaals wakker geschud en geconfronteerd met de hedendaagse realiteit;

Ook Lewis Hamilton heeft het moeilijk met de huidige omstandigheden. F1-piloten komen immers met zo weinig mogelijk mensen in contact om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden.

“Het is absoluut een uitdaging. Natuurlijk zit iedereen in hetzelfde schuitje”, antwoordde Hamilton op een vraag van ‘Motorsport.com’.

“De reis van een F1-coureur die voor de titel strijdt kan vaak voelen als een eenzame reis. Dat wordt dit jaar versterkt, met de beperking van het aantal mensen in je bubbel en de beperking in het reizen.”

De focus ligt meer dan ooit op de Formule 1 en er zijn zo goed als geen nevenactiviteiten die gedaan worden, iets dat Hamilton erg moeilijk vindt.

“In het verleden reisde ik veel en deed andere dingen die ik positief vond. Het is dit jaar echter veel moeilijker om dingen te implementeren die ervoor zorgen dat je in balans blijft, zoals het onder vrienden zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer