Voormalig topman motorafdeling Mercedes sloeg aanbieding van Ferrari af

Andy Cowell, de voormalig topman van de zeer succesvolle motorafdeling van Mercedes, heeft een aanbieding van Ferrari afgeslagen.


Enkele maanden geleden raakte bekend dat Cowell bij Mercedes zou aftreden als hoofd van de motorafdeling bij Mercedes. Begin juli nam Cowell vervolgens afscheid van Mercedes maar hij zou volgens de Italiaanse tak van ‘Motorsport.com’ een aanbieding van Ferrari afgeslagen hebben.

Mercedes domineert sinds 2014 de Formule 1 en dat is grotendeels te danken aan de V6-hybridemotoren die dat jaar in de Formule 1 geïntroduceerd werden. Cowell zorgde er met zijn motorenafdeling voor dat Mercedes helemaal aan de top van de Formule 1 kwam te staan en daar tot op de dag van vandaag ook nog steeds staat.

Bij zijn vertrek bij Mercedes liet Cowell weten dat hij een ‘nieuwe bedrijfskundige ingenieursuitdaging’ wenste aan te gaan. Een nieuwe uitdaging aangaan bij Ferrari, daar paste Cowell dus echter voor.

Ferrari had zijn hulp echter goed kunnen gebruiken. Vorig jaar leek Ferrari plots over de sterkste F1-motor te beschikken maar na enkele technische richtlijnen van de FIA heeft de Ferrari-motor veel van haar pluimen, of moeten we zeggen pk’s, verloren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print