Alfa Romeo gaat officieel in beroep tegen tijdstraf Raikkonen en Giovinazzi

Na afloop van de GP van Duitsland kregen beide Alfa Romeo Racing-piloten een tijdstraf waardoor ze uit de punten vielen. Alfa Romeo heeft nu echter laten weten dat het in beroep gaat tegen de beslissing om beide rijders te bestraffen.


Aanvankelijk werd er door Raikkonen en Giovinazzi een erg goed resultaat neergezet maar kort na afloop van de race raakte bekend dat beide rijders een tijdstraf van dertig seconden kreeg voor inbreuken op het reglement.

De inbreuk zou betrekking gehad hebben op de manier waarop de koppeling van beide wagens functioneerde. Volgens de stewards hadden beide rijders tijdens de start een oneerlijk concurrentieel voordeel door de manier waarop de koppeling functioneerde.

Volgens de stewards zouden beide Alfa Romeo-rijders een voordeel gehad hebben dat leek op een vorm van tractiecontrole. Frederic Vasseur, de teambaas van Alfa Romeo, liet kort na de bekendmaking van de straf weten dat dit veroorzaakt werd door iets waarover het team geen controle had.

Alfa Romeo Racing gaat dan ook officieel in beroep tegen de straf en zegt over voldoende bewijs te beschikken om haar gelijk te bewijzen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}