Stoffel Vandoorne mag nieuwe Mercedes Formule E-bolide testen

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne mag deze week opnieuw de nieuwe Formule E-bolide van Mercedes testen.


Het Formule E-seizoen 2018-2019 zit er ondertussen op maar voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne betekent dat niet dat hij stil mag zitten. Na zijn debuutseizoen bij HWA Racelab is Vandoorne nu volop betrokken bij het voorbereiden van het officieel debuut van Mercedes in de Formule E.

Het nieuwe Mercedes-Benz EQ Formula E team houdt deze week een vierdaagse test op het circuit van Mallorca en daarbij komen twee voormalig F1-piloten in actie.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne mocht in maart al de shakedown van de nieuwe Mercedes Formule E-bolide doen. Daarna volgde ook nog een test op het Autodromo Riccardo Paletti in Varano.

Ook nu mag Vandoorne deelnemen aan de vierdaagse test op het circuit van Mallorca. Naast Vandoorne zal ook voormalig F1-piloot Esteban Gutierrez, momenteel simulatorrijder voor Mercedes, in actie komen.

Vandoorne en Gutierrez worden vervoegd door Mercedes DTM-rijder Edoardo Mortara. Mortara zal volgend seizoen ook voor Venturi in de Formule E rijden.

Wie er volgend jaar voor het Mercedes-Benz EQ Formula E team zal rijden is nog niet geweten. De kans dat Stoffel Vandoorne deel gaat uitmaken van het team lijkt echter groot.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022