Alfa Romeo krijgt boete van 5 000 euro voor losgekomen wiel Kimi Raikkonen

Het was één van de beelden van de eerste race van het nieuwe F1-seizoen: een wiel dat plots loskwam bij de F1-bolide van Kimi Raikkonen. Het Alfa Romeo F1 team kreeg er een boete van 5 000 euro voor.


Tijdens de voorlaatste safety car-fase van de GP van Oostenrijk besloot het Alfa Romeo Racing team om Kimi Raikkonen binnen te roepen voor een nieuw setje banden. Ze hoopten zo om de Fin alsnog van op de twaalfde plaats in de punten te krijgen.

Toen de safety car van de baan ging en alle rijders in de laatste bochten van het circuit versnelden kwam echter plots het rechter voorwiel van Kimi Raikkonen zijn F1-bolide los. De Fin kwam met drie wielen stil te staan op het rechte stuk langs start-finish terwijl zijn wiel tegen hoge snelheid weg bolde. Een zeer gevaarlijke situatie en daarom is de FIA zeer streng wat betreft het bestraffen van dergelijke situaties.

Uit onderzoek van de stewards bleek dat het wiel tijdens de pitstop niet goed vast werd gezet en er werd het Alfa Romeo F1 team dan ook een geldboete opgelegd van 5 000 euro.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »