Alex Albon: “Het was Hamilton die bepaalde dat we crashten”

Red Bull-rijder Alex Albon denkt dat hij een goede kans had om de race te winnen, tot hij in aanraking kwam met Lewis Hamilton.


Albon wist zich al vroeg in de race achter de Mercedessen te nestelen en door sterk staaltje tactiek van zijn team leek het erop dat hij tijdens een razend spannende slotfase een serieuze kandidaat ging worden om de race te winnen.

Hij was namelijk onderweg op zachte banden en een stuk sneller dan Lewis Hamilton op de hardere exemplaren.

Het was slechts een kwestie van tijd voor Albon de wereldkampioen ging inhalen maar toen hij zijn kans waagde kwamen de twee in aanraking met elkaar en eindigde het in tranen voor de Red Bull-rijder. Het feit dat Hamilton nog een tijdstraf kreeg van vijf seconden is een schrale troost voor Albon.

“Het is allemaal nog vers in het geheugen, dus ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg”, zei een onrustige Albon na de race.

“Ik had echt het gevoel dat we die race hadden kunnen winnen. Natuurlijk had Mercedes vandaag het volle tempo, maar de jongens hebben het geweldig gedaan met de strategie.”

“Toen ik de pitstop deed, wist ik niet waar we op de baan waren of wat er aan de hand was. Zodra alles op zijn plaats viel, zag het er voor ons heel goed uit.”

“Ik wist in principe dat de Mercedessen op de harde banden zaten ik zou tijdens de eerste vijf ronden een inhaalmanoeuvre maken. Ik was zelfverzekerd en de auto voelde zich goed in de laatste fase van de race.”

Het is trouwens niet de eerste keer dat Albon en Hamilton elkaar tegenkomen tijdens een inhaalmanoeuvre. Vorig jaar was het ook al eens hommeles tijdens de GP van Brazilië en ook toen was Albon het grootste slachtoffer.

Toen beslisten de stewards echter dat het een race-incident was en daar kon Albon zich ook in vinden maar vandaag vond hij wel dat Hamilton de schuldige was.

“Ik vind dat dit geval, ik zou niet zeggen dat het meer pijn doet, maar ik had het gevoel dat Brazilië een beetje meer 50/50 was.”

“Deze keer had ik het gevoel dat ik hem al voorbij was en ik concentreerde me al op Bottas. Het contact kwam er nog zo laat.”

“Ik denk dat er altijd een risico is om aan de buitenkant in te halen, maar ik gaf zoveel mogelijk ruimte.”

“Ik zat op het randje en ik wist dat zolang ik hem alle ruimte gaf die ik kon geven, het aan hem is of hij wil crashen of niet,” besloot Albon.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023