Max Verstappen na opgave tijdens eerste race: “Dit is echt balen”

Voor Max Verstappen en het Red Bull F1 team was de eerste race van het nieuwe F1-seizoen er eentje om snel te vergeten.


Verstappen en Red Bull hadden er erg goede wintertests in februari op zitten en ook na de wekenlange lockdown door het coronavirus golden ze als één van de grote uitdagers van het Mercedes F1 team.

Wetende dat de eerste twee races van het nieuwe F1-seizoen op de Red Bull Ring in Oostenrijk werden verreden, het circuit waarop Verstappen de voorbije twee jaar telkens wist te winnen, zorgde dat voor alleen maar nog grotere verwachtingen.

De GP van Oostenrijk draaide echter uit op één grote ontgoocheling voor Red Bull. Max Verstappen moest immers opgeven door een technisch probleem terwijl teamgenoot Alex Albon door Lewis Hamilton werd aangereden en eveneens moest opgeven.

“Het is balen, want het is natuurlijk niet hoe je het seizoen wil starten,” zei Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Plotseling verloor ik de aandrijving. De auto ging in de anti-stall. Ik weet nog niet precies wat het probleem is, maar daar zullen we wel achter komen. Uiteindelijk maakt het ook niet zo veel uit. We zijn uitgevallen en het is gewoon niet goed.”

Verstappen zelf verwachtte niet dat hij de race had kunnen winnen. De nulscore is tijdens een sterk ingekort F1-seizoen echter ook zeer nadelig in de titelstrijd.

“Al snel kon je zien dat Valtteri erg snel was. Ik reed mijn eigen race. Het zou minimaal een podium zijn geworden, maar er is nu niks meer aan te doen,” besloot Verstappen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}