Alfa Romeo: “Niet te begrijpen dat Guanyu Zhou bestraft werd”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Frederic Vasseur, de teambaas van Alfa Romeo, is niet te spreken over de bestraffing die Guanyu Zhou tijdens de GP van Saoedi-Arabië van de stewards kreeg.

Tijdens de race haalde Guanyu Zhou in ronde 4 Alex Albon in op het rechte stuk langs start-finish waarna de Chinees aan het einde van het rechte stuk breed ging in de eerste bocht. Sinds dit jaar moeten de teams zelf binnen de ronde beslissen of er sprake is van een ‘blijvend voordeel’ maar dat was volgens Alfa Romeo niet het geval. Bij het team waren ze dan ook verrast dat er toch een onderzoek en uiteindelijk een tijdstraf van vijf seconden kwam.

“Ik ben niet akkoord met de beslissing van de stewards want hij lag mijlen voor op Albon,” vertelde een erg ontevreden Vasseur volgens ‘Motorsport.com’.

“Hij haalde Albon voor het rempunt in en vervolgens ging hij rechtdoor. Hij vertraagde vervolgens om te vermijden dat hij een voordeel had.”

“Zhou vroeg aan ons wat hij moest doen waarop we naar de videobeelden keken. Hij haalde hem in en Albon was bijna achter hem. We vertelden hem dan ook dat het oké was.”

“Maar oké, als ze consistent zijn, en daar hou ik altijd van, dan hoop ik dat ze altijd dezelfde beslissing nemen.”

“We zullen hen er de volgende keer aan herinneren. Het is niet dat hij rechtdoor ging en hij Albon inhaalde. Hij haalde eerst Albon in en ging vervolgens rechtdoor.”

Voor Zhou ging het vervolgens van kwaad naar erger want toen hij zijn pitstop kwam uitvoeren raakte ‘front jack man’ per ongeluk de wagen aan alvorens de vijf seconden tijdstraf werd uitgeoefend. Daardoor beschouwden de stewards de tijdstraf als niet uitgeoefend en volgde er vervolgens nog een drive-through penalty.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print