Mercedes geeft verklaring voor slechte kwalificatie Lewis Hamilton

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton kende een bijzonder slechte kwalificatie in Saoedi-Arabië. Hamilton reed een zestiende tijd en sneuvelde zo dus al in Q1, zijn slechtste kwalificatie in jaren. Het Mercedes F1 team heeft nu een verklaring gegeven voor Hamilton zijn slechte kwalificatie.

“Eigenlijk begrijpen we onze wagen nog niet zo goed als dat we vorig jaar onze wagen begrepen, we hebben er nog maar twee races mee gereden,” vertelt Andrew Shovlin tijdens een terugblik op de GP van Saoedi-Arabië.

“We proberen samen met Lewis altijd nieuwe dingen op het vlak van zijn afstelling, we proberen dan altijd een richting te vinden waarmee we meer performance uit de wagen kunnen halen.”

“Van vrijdag op zaterdag gingen we de goede richting uit en probeerden we wat te vinden tijdens de derde oefensessie.”

“We gingen vervolgens wat verder toen we de kwalificatie ingingen, maar uiteindelijk gingen we iets te ver. Het ontbrak hem gewoonweg aan grip achteraan.”

“Jeddah is een stratencircuit, je moet veel vertrouwen hebben, het is immers een zeer snel circuit met muren die erg dicht staan. Wanneer je dan geen grip achteraan de wagen hebt dan kan je als rijder geen vertrouwen hebben.”

“Uiteindelijk hebben we iets te veel gepusht en zijn we te ver gegaan, maar het was een leerrijke ervaring.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023