Alfa Romeo verlengt haar aanwezigheid in de Formule 1

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Het Italiaanse Alfa Romeo en het Zwitserse Sauber Motorsport verlengen hun samenwerking waardoor Alfa Romeo ook de komende jaren op de startgrid van de Formule 1 zal staan.

Na meer dan dertig jaar afwezigheid keerde Alfa Romeo in 2018 terug naar de Formule 1. Het iconische merk deed dat door een samenwerking met Sauber Motorsport te beginnen waardoor het Sauber F1 team in 2019 als nieuwe naam Alfa Romeo Racing kreeg.

Die samenwerking tussen Sauber en Alfa Romeo wordt nu voor meerdere jaren verlengd. Ook naast de Formule 1 zal de samenwerking verder geïntensifieerd worden.

“De nieuwe regels geven ons de kans om een nieuwe stap vooruit te zetten en ik geloof dat we geplaatst zijn om samen grote vooruitgang te boeken,” aldus Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur. “We kijken uit naar onze gezamenlijke toekomst en meer naar voor geraken op de startgrid.”

“Deze samenwerking is ook belangrijk voor ons bedrijf, namelijk naast het circuit. Het werk dat we verricht hebben in de automotive heeft getoond waartoe Sauber Engineering in staat is en over welke capaciteiten we beschikken. We hebben er vertrouwen in dat we samen met Alfa Romeo aan opwindende projecten kunnen werken die de toekomst van de autosector vorm kunnen geven.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021