Ferrari: “Britse GP kan voor chaos en sensatie zorgen”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto worden de F1-teams komend weekend in Silverstone met ongeziene omstandigheden geconfronteerd, omstandigheden die voor chaos en sensatie kunnen zorgen.

Het weekend van de Brite GP is het eerste met een alternatief format waarbij er op vrijdag een kwalificatie en op zaterdag een sprintkwalificatie plaatsvinden. De teams zullen het raceweekend dus helemaal anders moeten benaderen en daar bovenop komt ook nog eens dat er met een nieuw soort achterbanden worden gereden.

Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er een chaotisch en tegelijkertijd aantrekkelijk en spannend raceweekend van te maken. Vooral de teams kunnen door de beperkte tijd en het alternatief format in tijdsnood geraken en de afstelling van hun wagen mogelijk niet optimaal krijgen en zelfs verprutsen.

“Er wordt in Silverstone met een nieuwe bandenspecificatie gereden die in Oostenrijk getest is maar de meeste teams hebben nood aan meer ervaring met de band,” blikt Ferrari-teambaas Binotto vooruit naar komend raceweekend.

“Er zal echter weinig tijd zijn want we hebben alleen de oefensessie ’s ochtends alvorens we naar de kwalificatie gaan. Je gaat dus eigenlijk bijna rechtstreeks met een nieuw soort band richting de kwalificatie.”

“Het is ook een nieuw format, er is niet echt veel ervaring met parc fermé-omstandigheden vanaf vrijdagmiddag en dat is erg opwindend. Het kan een enorm opwindend weekend worden.”

“Ik denk dat sommigen hun afstelling zullen verknoeien of dat de afstelling toch op zijn minst niet zal geoptimaliseerd zijn door het gebrek aan ervaring op de banden. Het kan dan ook een geweldig raceweekend worden,” besluit de Ferrari-teambaas.