Alfa Romeo viseerde Alpine met doelbewuste actie tijdens GP van Bahrein

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Het kan op het einde van het F1-seizoen niet eens een voetnoot zijn maar het kan even goed beslissend zijn geweest voor een plaats hoger of lager in het kampioenschap en daarmee gepaard gaande ook heel wat miljoenen euro’s prijzengeld. Niet voor niets snoepte Alfa Romeo dan ook de snelste ronde af van Alpine.

Aan het einde van het seizoen telt ieder wk-punt, dat beseft Alfa Romeo als geen ander. Het finishte vorig seizoen met evenveel punten als Aston Martin maar door een beter resultaat tijdens het seizoen werd Alfa Romeo zesde en Aston Martin zevende. En dat ze aandachtig zijn bij Alfa Romeo bewees het team tijdens de eerste race van het seizoen.

De pitmuur van Alfa Romeo liet Guanyu Zhou, die buiten de punten reed, binnenkomen voor een pitstop en nieuw setje banden om voor de snelste ronde te gaan. Zhou kon het punt zelf niet behalen want hij reed buiten de punten maar met zijn snelste ronde snoepte hij het wk-punt wel af van Alpine. En ieder wk-punt kan aan het einde van het seizoen inderdaad beslissend zijn …

“We hebben teamwork proberen te doen,” aldus Xevi Pujolar, head of trackside engineering bij Alfa Romeo. “Hij deed het geweldig door de snelste ronde te rijden en zo het punt van Alpine weg te nemen dat momenteel onze concurrent is.”