Charles Leclerc: “Ferrari is te traag, we rijden onze banden de vernieling in”

Ferrari
Ferrari

In zijn terugblik op de GP van Bahrein kijkt Charles Leclerc vooral naar de onderliggende snelheid bij Ferrari, of althans het gebrek daaraan, en minder naar zijn opgave. Los van zijn opgave ontbreekt het Ferrari volgens hem immers aan de broodnodige snelheid om de strijd met Red Bull aan te gaan.

“Het is niet goed genoeg,” blikt Leclerc terug op de performance van Ferrari tijdens het eerste raceweekend in Bahrein. “We zijn ver verwijderd van Red Bull, we moeten dan ook pushen en zien te begrijpen wat ze tijdens de pauze hebben gevonden want wat de racesnelheid betreft bevonden ze zich op een andere planeet.”

“Momenteel weten we het niet. We zijn snel tijdens de kwalificatie maar we zijn niet snel tijdens de race en dat niet met een beetje. Ik denk dan ook dat Red Bull op een bepaald vlak iets groots heeft gevonden en dat moeten we zien te vinden.”

“Het is erg moeilijk om te begrijpen want onze wagen is tussen de kwalificatie en de race uiteraard niet veranderd.”

“Omwille van een bepaalde reden bevinden we ons over één snelle ronde wel in hun buurt en tijdens de race zijn we op sommige momenten tot een seconde trager. Dat is echt te gek, zo’ verschil, dat moeten we bekijken.”

Volgens Leclerc valt het groot verschil waarschijnlijk toe te schrijven aan het verschil in bandenslijtage. De degradatie bij Ferrari was veel groter, al had dat op zich uiteraard ook weer een oorzaak, zeker wanneer je de dingen probeert te forceren op een circuit waarop de banden het erg hard te verduren krijgen.

“We zijn gewoon traag,” aldus Leclerc. “De bandendegradatie is een deel van de verklaring, maar uiteindelijk ontbreekt het ons aan performance.”

“We moeten meer pushen om performance uit de wagen te halen en dat zorgt dan weer voor bandenslijtage. We moeten dat echt bekijken en verbeteren indien we over een snelheid willen beschikken waarmee we races kunnen winnen.”

“Ik denk dat het erg moeilijk is om degradatie en performance uit elkaar te halen. Ik denk dat we gewoon te traag zijn tijdens de race en omdat we te traag zijn pushen we veel en dat vernietigt de banden, dit omdat we traag zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print