Alfa Romeo: “Vroege focus op wagen van 2022 was de enige juiste keuze”

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Frederic Vasseur, de teambaas van Alfa Romeo, is er van overtuigd dat de beslissing om in januari al de middelen volop in te zetten en te focussen op de wagen van 2022 de enige juiste keuze voor zijn team was.

Tijdens de eerste helft van het seizoen slaagde Alfa Romeo er slechts in om drie punten te scoren, niet meteen iets om over naar huis te schrijven. Bij Alfa Romeo hadden ze zich gezien de vroege focus op de wagen van 2022 aan een moeilijk seizoen verwacht.

Volgens Vasseur zal de beslissing om al zo snel op 2022 te focussen echter volgend seizoen meer dan lonen en waarschijnlijk leiden tot een enorme stap vooruit.

“Ik zou het team graag meer punten zie scoren,” aldus Vasseur tegenover ‘Motorsport.com’.

“We hebben enorme inspanningen in het team gedaan maar de belangrijkste reden waarom we wat performance verliezen tijdens het begin van het seizoen is omdat we ons vanaf januari voor 100 procent op 2022 focussen.”

“Wanneer we de updates van de andere teams zien, ook al zeggen ze allemaal dat ze geswitcht zijn naar de 2022-wagen, ze hebben ieder weekend updates!”

Geen grote updates bij Alfa Romeo dit seizoen, wat zich ook duidelijk in de resultaten laat zien, maar Vasseur blijft er van overtuigd dat zijn team de enige juiste beslissing heeft genomen om zich zo vroeg op 2022 te focussen.

“Wanneer je de beslissing neemt om je 100 procent op de wagen van volgend jaar te focussen dan weet je dat je de wagen van 2021 niet gaat ontwikkelen en dat is het geval.”

“Ik denk echter dat het de juiste beslissing was voor ons. Als je weet waar we ons vorig jaar bevonden en je gaat diezelfde wagen blijven ontwikkelen en je blijft erin investeren, dan denk ik niet dat zoiets zinvol is gezien de plaats in het kampioenschap.”

“Als je kijkt naar het verschil dat er met Toro Rosso en Renault was dan ben ik er zeker van dat het de juiste beslissing was.”

“We wisten dat er een voor- en nadeel aan verbonden was, maar nu moet je met de nadelen leven.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021